Bynk omdöme

Läs mer om vilka Bynk är och vad du ska tänka på innan du väljer att ansöka om ett privatlån.

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Hur fungerar Bynk?

Bynk är en innovativ konsumentbank som som numera heter Rocker. De erbjuder attraktiva konsumentlån för privatpersoner.

Du kan låna pengar upp till 600 000 kr utan säkerhet. Lån hos Bynk kan du både ta ut nya lån, eller samma alla dina lån under ett avtal och en och samma ränta.

Snabbfakta

Max lånebelopp600 000 kr
Betalnings­anmärkningar:Nej
Uppläggningsavgift:398 kr
Förväntad ränta3,8 – 7,2%
Betyg 4.5/5
Min /max Löptid3 – 12 år
Ålderskrav20 år eller äldre
Minsta belopp10 000 kr
Utan UC:Nej
Ansök med BankID:Nej
Inkomstkrav:Varierar
Svarstidmax 5 arbetsdagar

Är Bynk rätt för dig?

Bynks affärsmodell tog fram för att göra det så enkelt som möjlighet för användare att hitta och samla lån, användarvänligheten är mycket bra. Bynk är en banken för dig som söker lån till bra ränta (3.95%).

Bynk är också till för den som vill samla allt i en app på telefonen och som har generösa öppettider till kundservice.

Bynk har också flexibel återbetalningsmöjligheter med tydliga räntekostnader och avgifter. Maxbeloppet är 600 000 kronor.

Hur bra är bynk jämfört konkurrenterna

Ränta ★★★★ Bynk privatlånsränta är vanligtvis mellan 3,8 – 7,2%. Bynk anpassar räntan efter lånebeloppet och löptiden.

Tydliga avgifter ★★★★ Den mycket användarvänliga appen och hemsidan gör avgiftsstrukturen tydlig.

Beviljningsgrad ★★★★ Beviljningsgraden är relativt hög, men ränta kan variera beroende på hur mycket du vill låna och löptiden.

Kundservice ★★★ Finns tillgängligt via både chat, email och telefon. Enklast via chatfunktionen i appen eller på hemsidan.

Kundomdömen ★★★★ Hög kundnöjdhet från befintliga användare.

Slutsats ★★★★ Sammanfattningsvis är Bynk en bra bank för dig som värdesätter bra ränta och en användarvänlig tjänst samlar alla dina lån.

Vilka lån erbjuder Bynk

Om du är kund hos Bynk kan du som privatperson låna mellan 0 – 600 000 kr i privatlån, helt utan säkerhet. Räntan, alltså den kostnad du betalar för lånet, varierar beroende på vilket bankbetyg du får.

Ett bankbetyg är en siffra som räknas ut av datorer efter utifrån din låneansökan och kreditbedömningen som banken gjort på dig.

Återbetalningstiden på lånet är mellan 3 och 12 år med möjlighet att ansökan om fyra betalningsfria månader per år.

Via Bynk appen kan du också pausa en månadsbetalning eller ändra din amorteringen, om du någon månad har större utgifter.

Ränta på bynk lån: just nu

De flesta som ansöker hos bynk får i nuläget mellan 3,8 – 7,2% i ränta. Efter att din ansökan om lån blivit beviljat betalas pengarna vanligtvis ut nästa bankdag till de konto du angivit.

Återbetalningen på ditt lån dras genom autogiro, utan några dolda avgifter för fakturering eller likande. Pengarna dras den 26:e varje månad, eller nästföljande bankdag om det är en helgdag.

Bynk Appen

När lånet har blivit beviljat kan du följa utvecklingen och när som helst göra ändringar. Du kan ändra storleken på amorteringen genom appen.

Du kan också ansöka om betalningsfria månader, upp till 4 stycken per år. När som helst kan du också betala av hela lånet, utan extra avgifter. Hos bynk kan du också tjäna bynkpoäng om du exempelvis betalar din faktura i tid. Du kan också ansöka om att utöka ditt lån.

Bynk ägare

Det finn inte bara en person eller ett företag som är ägare av Bynk Ab. Bolaget ägs av både anställda och utomstående investerare.

Bynks ägare Schibsted och LMK är två av de tyngsta namnen som investerat i banken. Ledande personer, som också är ägare, är Mathias Johansson, Jonas Hultin och Dennis Ahlsen. Entreprenörer som startade bynk med ambitionen att bli framtidens bank.

En ung aktör för den yngre målgruppen

Vad bynk erbjuder, jämfört andra banker, är en ny plattform som satt användaren i fokus. I appen kan du bland annat ansöka om en eller flera betalfria månader, amortera mer, ansöka om lån utöver det befintliga lånet.

Om du skriver till kundservice får du oftast svar direkt. hos Bynk kan du legitimera dig med bankid. Du kan också läsa mer om Bynk på hemsidan eller i appen.

Mobilt bankid

Bynk erbjuder sina användare en enkelt hemsida och app där du kan följa ditt lån och när nästa inbetalning ska ske. Deras integration med Mobilt bankid gör det mycket enkelt att komma åt bynk både på telefonen, finns som iOS och Andriod och via bynk hemsidan.

Bynk omdömen

Läser man omdömen från befintliga låntagare får Bynk ett mycket bra betyg. Folk uppskattar den låga räntan, en användarvänlig tjänst och möjlighet till fyra betalningsfria månader per år.

När användare jämförde flera olika banker var det hos Bynk som de erbjöds bäst ränta och lägst startavgift 398 kr.

Användare uppskattar också att kunna betala in mer en månad om det känner för det, detta utan extra kostnader. Lån upp till 300 000 kr är standard och inget som varken drar ner, eller förbättrar omdömet av Bynk.

Just nu finns det bara privatlån i deras produktportfölj, vilket verkar vara något som ett par användare verkar se som negativt. Det efterfrågas både mindre lån, men även större lån till bostad eller annan kommersiell fastighet.

Räkneexempel hos Bynk

Att veta hur man räknar sin räntekostnad och hur mycket du behöver amortera varje månad på ditt lån är viktigt. Även om vissa termer låter svåra är det faktiskt ganska enkelt. Tänk på att amortering inte är en kostnad utan en avbetalning på ett lån.

Om du tar ett annuitetslån hos bynk på 10 000 kr upplag över 9 år, vilket ger 108 betalningar, med en ränta på 6,95 % (effektiv ränta på 7,18 %). Då blir det sammanlagda beloppet du ska betala tillbaka 12 764, vilket innebär 183 kronor per månad. Ett lån hos bynk kan du när som helst betala av, utan några tillkommande kostnader, vilket skulle förändra den här modellen. Som för alla lån och krediter kommer kostanden stiga desto längre du lånar pengarna.

Viktigaste grundkraven för att låna

För att få låna av bynk finns det ett par grundkrav. Du måste exempelvis vara minst 20 år, din årsinkomst behöver vara minst 120 000 kronor, du behöver också vara folkbokförd i Sverige och ett svenskt personnummer.

För att legitimera dig krävs också att du har ett bankID för att kunna utföra ärenden online och i Bynks bank app. Att skaffa ett bankid gör du enklast via din bank, antingen på deras hemsida, via appen eller att du besöker ett av deras kontor.

Du kan också gå in på bankids hemsidan för att göra en ansökan där. Genom att använda bankId får banken en sätt att legitimera dig.

Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden, detta är standard för banker. En betalningsanmärkning berättar för långivaren att du tidigare missat fakturor eller att du inte betalat av en skuld i tid. Om du har fått ett lån beviljat har du 30 dagar på dig att bestämma om du vill ha lånet eller inte.

Bynk Se

I dagsläget finns bynk bara i Sverige och deras primära produkt är att låna ut kapital till privatpersoner. I framtiden planerar bynk att lansera ett kreditkort, också ett bolån.

De nya lanseringarna kommer möjliggöra lån som är större än 300 000 kr, givet att lånet har en bostad som fungerar som en säkerhet. Läs mer om Bynks olika satsningar, bland annat kreditkortet, på deras hemsida eller i appen.

Låna pengar gratis i 14 dagar

Om du lånar pengar hos bynk, men betalar tillbaka hela beloppet inom 14 dagar, så bjuder bynk på räntekostnaderna och avgifter. Lånet kostar alltså inte något då.

Erbjudande gäller oavsett hur stort belopp du lånar. Bynk skriver också att du behöver

Betalar du tillbaka hela ditt lån inom 14 dagar så bjuder vi på räntekostnader och avgifter, det är med andra ord helt kostnadsfritt.

Detta erbjudande gäller oavsett hur mycket eller lite du lånar. För att återbetala ditt lån inom 14 dagar hör du av dig till vår kundservice.

Övriga kostnader/avgifter som tillkommer

Den största övriga kostanden att ta ett lån hos bynk är startkostanden på 398 kronor. Detta är en engångskostnad vilket innebär att du bara betalar den en gång. Det tillkommer inte någon ytterligare månadskostanad förutom räntan du betalar varje månad.

Om du skulle vara försenad med en betalning är förseningsavgiften 195 kr och påminnelseavgiften 60 kr. Enligt befintliga kunders omdöme av avgifter upplevs alla avgifter tydliga. Vi har läst omdöme på flera olika sidor. Om ärendet skulle gå till inkasso är avgiften 180 kr. Följande händelser har inte någon kostad relaterad till dem:

 • Lösa lånet i förtid 0 kr
 • Extra inbetalning 0 kr
 • Samla lån 0 kr
 • Ändra återbetalningstid 0 kr
 • Använda betalningsfri månad 0 kr

Bynk erbjuder också:

 • 4 st betalfria månader per år
 • Du kan justera dina månadsbetalningar i appen
 • Du kan pausa dina månadsbetalningar
 • Räntor från 3,95%
 • Du kan amortera extra på ditt lån (Smidigt om du har extra pengar över på kontot)
 • Utöka lånet i appen
 • Minst 10 000 kr lånebelopp
 • Löptid 3 12 år
 • Måste vara mellan 20 år och 70 år
 • Ansöka om lån direkt
 • Möjlighet att betala in extra
 • Månadsskydd+ ingår första månaderna (ger dig ersättning vid arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall)
 • Tjäna bynkpoäng (få poäng och använd dem för att betala av på ditt lån)
 • Se ditt bynkbetyg och lär dig förstå vad som påverkar din låneränta
 • Pengar betalas normalt ut till ditt konto inom en bankdag

Omdöme från användare

Läser man andras omdöme av Bynk får banken högt betyg. Enligt de omdömen vi läst är ansökan enkel och du får svar på din ansökan om Bynk godkänner din ansökan på 1 2 bankdagar. Ett negativt omdöme som skrivits på Truspilot handlande om att den effektiva ränta som banken erbjuder inte går att jämföra med andra banker. Ytterligare ett omdöme som var negativt handlade om att beloppet på minst 10 000 kr som lägsta nivå inte var tillräckligt lågt.

59% av de 170 som valt att ge ett omdöme gav tjänsten Utmärkt i betyg. Att låna pengar är komplicerat och brukar oftast leda till reaktivt låga betyg. Att Bynk, vars verksamhet handlar om att låna ut krediter och erbjuder lån. Att en sådan tjänst får ett så högt betyg är mycket positivt.

Flera av de negativa omdömen handlade om minsta beloppet på 10 000 kr eller uppläggningsavgift 398 kr som tillkommer.

Vilken är räntan?

Den lägsta räntan är 3.95% och 19,95% är den högsta. Räntan du blir erbjuden baseras på ditt Bynkbetyg. Ditt betyg baseras i sin tur på en kreditupplysning, din inkomst samt några andra parametrar. Det går inte att på förhand veta vad just du får för betyg och ränta. Det krävs en ansökan för att ta reda på detta. Att göra en ansökan är helt gratis. Ditt betyg räknas fram av datorer.

Hur mycket får du låna?

Du kan ansöka om lån från 10.000 kr upp till 300.000 kr. Om du vill veta hur mycket du som max kan låna behöver du göra en ansökan. Ditt Bynkbetyg avgör hur mycket du får låna. Om de inte godkänner storleken på lånet du ansökt om så kommer de ändå att presentera vilket maxbelopp du får låna.

Görs det någon kreditupplysning?

Ja, via UC och Bisnode. Detta är också kostadsfritt, för dig.

Rocker AB

Bynk grundades 2016. Sedan i januari 2020 bytte företaget namn till Rocker AB samtidigt som Bynk ab blev ett produktvarumärke för lån. Rocker står under Finansinspektionens tillsyn. Teamet bakom Rocker består av framåtblickande entreprenörer, utvecklare och ledare som framgångsrikt varit med och startat och utvecklat fintechbolag i mer än 10 år. Bolaget har stor erfarenhet av att driva den här typen av verksamheter. I ägarlistan finns bland annat Schibsted som flera bolag inom sektorn. Schibsted äger flera bolag som exempelvis: Prisjakt, Blocket, Lendo, Compricer och Shpock.

Det går att argumentera för att många av dessa företag driver likande verksamhet som Bynk gör, men markanden är stor och det finns utrymme för flera aktörer. Lendo, är exempelvis inte bundna att bara ge ut krediter för minst 10 000

Lendo jämför lån också, istället för att vara utgivare av dem. För konsumenten kanske det låter som samma men det är två helt olika affärsverksamheter som kräver olika kompetenser och tillgångar, även om det på pappret låter som om företagen arbetar med ungefär samma sak.

Lämna en kommentar