Lån med direktutbetalning

Det är idag möjligt att låna pengar som direkt sätts in på kontot inom en timme. En stor fördel är att du kan få pengarna utbetalade dag som natt. Det är ett lån som passar väl för dig som är i akut behov av att låna pengar.

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Att låna pengar med direktutbetalning betyder att du på någon minut kan fylla i en låneansökan, få besked och ha pengarna insatta på ditt konto på mindre än en timme om du beviljas lån. Det brukar i regel ta någonstans mellan 15–60 minuter att få pengarna och det gäller även på kvällar och helger. Det finns dock några saker som är bra att tänka på för att pengarna ska kunna utbetalas direkt som att du har en bank som långivaren kan göra en direktutbetalning till. Det är vanligtvis långivare inom snabblån och kontokrediter som brukar erbjuda snabba utbetalningar.

Många långivare erbjuder lån med direktutbetalning

Det finns olika lån som du kan ansökan om som har direktutbetalning. De allra vanligaste lånen med direktutbetalning är mindre lån med belopp från 1000 kronor. Det finns även privatlån där det är möjligt att få pengarna direkt men det är inte lika vanligt som exempelvis smslån och snabblån. Det finns väldigt många långivare på marknaden som erbjuder lån med direktutbetalning. För att hitta det bästa lånet är det betydelsefullt att jämföra priser, utbetalningstider, avgifter och räntor. Det är även viktigt att långivaren är trovärdig och att du läser igenom villkoren.

Långivare som betalar ut direkt

Direktutbetalningar till bankkonton hos storbanker

Om du vill låna pengar och få dem direkt krävs det oftast att du har ett bankkonto hos någon storbank. Storbanker är exempelvis Nordea, SEB, Swedbank, Danske Bank och Handelsbanken. Dina möjligheter att låna pengar direkt beror även på vilka banker som långivaren har konto hos.

För att en långivare ska kunna betala ut pengarna inom en timme behöver du ha samma bank som långivaren eftersom det är en internbanköverföring som möjliggör att pengarna kan sättas in direkt. Om du har ett bankkonto hos en annan bank tar det vanligtvis en bankdag innan du har pengarna på kontot.

Du kan på lanupplysningen.se enkelt jämföra snabblån och hitta en lista över de långivare som erbjuder snabba utbetalningar till ovanstående banker. Läs även mer om hur du kan få din utbetalning samma dag ifall du har bankkonto i annan bank.

Låna pengar oavsett veckodag

Eftersom behovet av att snabbt låna pengar kan uppstå vilken veckodag som helst är det fler långivare som numer även erbjuder snabba utbetalningar på helgen. Utbudet kan dock vara begränsat vilket kan medföra att dina möjligheter att hitta ett billigt lån blir mindre.

Snabblån och smslån är vanliga direktlån

Snabblån och smslån är två sedvanliga låneformer när det kommer till lån med direktutbetalning. Utbudet av både snabblån och smslån är relativt stort och det är oftast enkelt att ansöka om denna typ av lån direkt på långivarens hemsida. Hos långivare som erbjuder direktutbetalning får du svar på ansökan inom någon minut.

Låna pengar direkt utan UC

Fördelarna med att ta ett lån med direktutbetalning är att just att du kan få pengarna omgående. Det är väldigt fördelaktigt när du är i akut behov av pengar. Andra fördelar är att du snabbt får besked och det är hos många långivare möjligt att låna utan kreditutvärdering från UC. Hos vissa kan du låna pengar även om du har betalningsanmärkningar.

Låntagare till lån med direktutbetalning behöver vara myndig

Det finns vissa krav för att du ska kunna få ett lån utbetalat direkt. Vanliga krav är att du behöver vara minst 18 år, ha ett svenskt personnummer, vara folkbokförd i Sverige, ha ett bankkonto hos en svensk bank och ha en deklarerad inkomst. Du kan förbättra dina chanser att få låna pengar direkt genom att inte dra på dig för många kreditupplysningar, ta hjälp av en låneförmedlare, säga upp krediter du inte utnyttjar och betala av befintliga skulder som du har.

Räntan avgörs av betalningsförmågan

När du tar ett lån med direktutbetalning kommer du betala en ränta på pengarna du lånar. Räntan du får baseras på din kreditvärdighet men även långivaren som du väljer att teckna lånet hos. Ju bättre betalningsförmåga du har desto större är chansen att du får en bra ränta. För att inte betala massor med pengar i ränta är det alltid bra att betala tillbaka de lånade pengarna så snabbt som möjligt.

Risker med lån som utbetalas direkt

Det finns risker med att låna pengar med direktutbetalning. Det kan lätt bli en kostsam historia om du lånar mer pengar än du kan betala tillbaka. Du kan bli skuldsatt och hamna i en skuldfälla om du inte kan betala tillbaka pengarna. Låna därför inte mer än du behöver och gör en plan för hur du ska återbetala pengarna för att minska risken att hamna i skuld. Smslån är en högkostnadskredit vilket betyder att räntan ofta är hög. Kontrollera alltid räntan innan du tar lånet. Det är inte sällan korta löptider på snabblån och smslån vilket kan ge en hög månadskostnad. Andra risker med att ta denna typ av lån är att det kan ge en ökad ekonomisk stress och ha en negativ påverkan på kreditvärdigheten.

Lämna en kommentar