Oväntade utgifter är en realitet som de flesta av oss ställs inför någon gång under livet. Vare sig det gäller en brådskande bilreparation, oväntade tandläkarkostnader eller en akut reparation hemma kan dessa oförutsedda utgifter vara ett problem för den privata ekonomin. För många kan eventuella sparade pengar eller användning av kreditkort vara otillräckliga eller opassande alternativ för att täcka dessa kostnader. I den här situationen kan privatlån från källor som Saldo erbjuda en lösning. 

Att skaffa och behålla sin ekonomiska stabilitet är en utmaning för både privatpersoner och företag. Kunskap inom ekonomi, juridik och företagande är avgörande för att fatta välgrundade beslut och maximera sina möjligheter till framgång. En viktig del av denna kunskap inkluderar förståelsen för olika finansiella produkter och lösningar som kan hjälpa till att optimera ekonomiska resurser.

Uppdaterades:

Det finns inget sms lån som beviljar alla, men vissa långivare har lägre krav än andra och godkänner och beviljar därför fler ansökningar. Hos vissa långivare kan du få lån utan UC trots betalningsanmärkningar, dålig ekonomi och dåligt kreditbetyg. Här kan du läsa mer om vilka typer av lån som oftast beviljas, vilka SMS-lån som godkänner de flesta, hur du går tillväga och annat du bör tänka på.

Låntagande är en viktig del av många människors ekonomiska liv. Vare sig det handlar om att köpa ett hem, finansiera en bil, eller hantera oväntade utgifter, kan lån spela en central roll. Men hur hittar man billiga lån, och vad bör man tänka på för att säkerställa att man får de mest förmånliga villkoren? Denna artikel syftar till att ge en grundläggande förståelse för billiga lån och hur man kan närma sig denna process.

Uppdaterades:

Här kan du läsa mer om hur det fungerar att låna pengar via en kontokredit och ifall det är ett bättre alternativ jämfört med ett snabblån.

Uppdaterades:

Innan du tar ett lån rekommenderas det alltid att du jämför olika lån och långivare med varandra. På så sätt kan du hitta ett lån med låg ränta vilket är att föredra. Det finns ett par långivare som erbjuder lån utan ränta. När det kommer till lån utan ränta finns det både för- och nackdelar som är bra att tänka på.

Uppdaterades:

Läs mer om vilka Bynk är och vad du ska tänka på innan du väljer att ansöka om ett privatlån.

Uppdaterades:

Det är idag möjligt att låna pengar som direkt sätts in på kontot inom en timme. En stor fördel är att du kan få pengarna utbetalade dag som natt. Det är ett lån som passar väl för dig som är i akut behov av att låna pengar.

Uppdaterades:

När du ansöker om ett lån måste långivaren ta en kreditupplysning på dig, för att bedöma din betalningsförmåga. Den som lånar ut pengar vill helt enkelt veta om du kommer kunna betala tillbaka de pengar du får låna. Det är inte bara för långivarens skull som kreditupplysningen görs, utan det är faktiskt lag på att det måste göras. Däremot behöver man inte använda sig av en kreditupplysning från UC.

Uppdaterades:

Kontantinsatsen motsvarar 15 % av köpeskillingen och kan inte finansieras med bolånet. Ett alternativ är därför att låna till kontantinsatsen. Det sker oftast via ett privatlån vilket har helt andra villkor än bolånet. 

Uppdaterades:

I Sverige finns det idag privatlån (lån utan säkerhet) för ca 235 miljarder kronor. Ett 40-tal banker och långivare står för majoriteten av utlåningen. Marknaden har de senaste 15 åren vuxit med knappt 6% årligen i nominella termer. I början av 2000-talet var man tvungen att gå till en enskild bank, förklara varför man ville låna pengar och göra en ansökan. Den ansökan tog sedan ett antal dagar, ibland någon vecka, att behandlas av banken och först därefter fick man ett besked: man fick låna pengar, eller så blev ansökan avslagen. Fick man avslag kunde man gå igenom processen på nytt med nästa bank.

Uppdaterades:

Det finns många sätt att finansiera sitt företag på. Ett av de är genom ett modernt företagslån. Därför ska vi börja med att förklara vad moderna företagslån är och varför det kan vara en bättre affär för dig och ditt företag att ta ett lån till företaget online istället för att gå till banken.

Inledningsvis vill vi meddela att detta är ett informativt inlägg tillsammans med Eurocredit. Då det behövs mer pengar i kassan snabbare så finns det lite olika vägar att gå. Om det går att få betalt för produkter och tjänster i förskott så löser det många problem. Men ett nytt företag kan inte alltid jobba på...

Uppdaterades:

SMS-lån eller snabblån är en typ av kredit där låntagaren snabbt kan låna mindre summor, vanligen med hjälp av ett mobiltelefonabonnemang och SMS-kommunikation med kreditföretaget. Det förekommer att beteckningen "SMS-lån" något oegentligt tillämpas även i de fall då kreditföretagets webbplats snarare än ett SMS utnyttjas. Låneformen kännetecknas av att låntagaren snabbt kan få det lånade beloppet, att kredittiden är kort samt att det rör sig om en hög total lånekostnad.

Uppdaterades:

Seniorlån. Med seniorlån menar man lån till äldre personer, ofta 60+, med villa, bostadsrätt eller fritidshus som säkerhet där kunden, till skillnad från vanliga bolån, varken betalar någon ränta eller amorterar under löptiden. I stället ges en ytterligare kredit för räntorna. Det ursprungliga lånebeloppet och den utnyttjade krediten för räntorna betalas tillbaka i samband med...

Uppdaterades:

Ett sätt att snabbt få in likvida medel är att belåna eller sälja sina fakturor hos ett factoringföretag. Factoringbolaget betalar omgående ut en större del av fakturans värde till företaget. Då kunden betalt till factoringbolaget (som kasserar in fordringarna) får företaget resten av fakturasumman minus den avgift som factoringbolaget tar. Vid så kallad amerikansk factoring köper...

Uppdaterades:

Det har blivit dags att investera i en bostad. För många är det den största investeringen som görs under livet. En fastighet/bostad som man amorterat färdigt när pensionsåldern närmar sig kan ses som en trygghet på äldre dagar. Kostnaden för att bo blir inte särskilt hög genom att ingen ränta eller amortering behöver betalas. Bostaden kan också säljas om man vill flytta till något mindre och ”få loss pengar” till annat som kan göra livet glatt på ålderns höst. Var därför noga med allt som hör ett husköp/bostadsköp till.

Uppdaterades:

Seniorlån Seniorlån riktar sig till dig som fyllt 55-60 år och som har en villa, fritidshus eller bostadsrätt som är lågt belånad. Många äldre personer har svårt att få lån, eftersom långivarna menar att de inte kommer klara av att betala ränta för lånet med sin pension eller månadsinkomst. Ett seniorlån tas med det obelånade...

Uppdaterades:

Medlemslån Medlemslån är lån som till exempel ett fackförbund eller en organisation har förhandlat fram med en långivare, för att kunna erbjuda sina medlemmar ett lån med bättre lånevillkor. Medlemslån är i de flesta fall lån utan säkerhet och på mindre belopp, men det kan också vara bolån. Medlemslånen fungerar som andra lån av samma...

Uppdaterades:

Det kan vara svårt att navigera i den djungel av lånetyper som finns på marknaden i dag - för att inte tala om antalet långivare. Det kan bli ännu svårare om lånet behöver tas med relativt kort varsel, ett så kallat snabblån. Det är viktigt att känna till både för- och nackdelarna med denna typ av lån.