Compricer bolån

Väldigt många hushåll i Sverige är dåliga på att pruta ner räntan på sina lån, vissa gör det men andra nöjer sig direkt med vad banken erbjuder. I slutändan är det du som låntagare som betalar för bankernas stora vinster. Det kan vara svårt att lyckas förhandla ner räntan på sina lån själv och det är sällan man lyckas bättre än proffsen på jämförelsesajten Compricer.se/bolån. Hemsidan hjälper dig enkelt och effektivt att jämföra banker och förhandla ner din ränta.

Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Det finns ett flertal räntepressare på nätet som hjälper dig förhandla fram den bästa boräntan ute bland bankerna. Den som vi föredrar är Compricer då den är helt kostnadsfri och din ansökan är inte bindande. Du får bra förslag och kan alltid tacka nej utan problem.

Anslutna banker

Här nedanför kan du se vilka banker som ligger anslutna till Compricer ifall du ska låna till ny bostad, omförhandla bolån eller ansöka om lånelöfte.

Några bra tips innan du läser vidare

Avanzas logga

Gratis courtage för konton med upp till 50.000 kr

Ny svensk utmanare till Avanza & Nordnet. Erbjuder ISK & 0 kr i courtage på all aktiehandel fram till 2025*

Courtage är avgiften för aktiehandel.

Levler är en ny svensk utmanare till Avanza & Nordnet som just nu erbjuder courtagefri aktiehandel på svenska börsen.

Erbjudandet om courtagefri aktiehandel gäller fram till den 31 mars 2025. Denna kampanj gäller för handel på samtliga listor på Nasdaq Stockholm, med undantag för First North.

Öppna konto snabbt & enkelt med BankID.

Courtagefri aktiehandel utan begränsning på kontoinnehav.

25% rabatt på fondavgiften jämfört med t.ex. Avanza.

ISK och Aktiefondkontot hos Levler omfattas av insättningsgarantin.

 • SBAB
 • Skandia
 • Hypoteket
 • Ålandsbanken
 • Landshypotek
 • Nordax Bank
 • Marginalen Bank
 • SVEA
 • Bluestep

Listränta = Vad banken erbjuder i ränta på sin hemsida
Snittränta = Vad en svensk snittkund betalar idag
Nedprutad ränta = Hur mycket en svensk snittprutare betalar

Hur Compricer bolån fungerar

Compricer.se/bolån hjälper dig helt gratis att ta nya bolån, få ett lånelöfte eller omförhandling av dina befintliga bolån. Du får personlig service hela vägen och slipper själv lägga ner flera timmar på att ringa runt bland bankerna. Du binder inte upp dig till något och tjänsten är helt kostnadsfri. Att skicka in en ansökan tar ca 3-5 min och kräver enbart 1 st kreditupplysning (UC) oavsett hur många banker som kommer lämna offert till dig. Du behöver alltså inte vara orolig för att din kreditvärdighet försämras.

Du blir kontaktad av en handläggare hos Compricer som går igenom dina önskemål och uppgifter. Det är även i detta skedet handläggaren kommer be om ditt godkännande för att göra en kreditupplysning. Handläggaren kommer sedan kontakta ett flertal stora banker och kreditinstitut för att förhandla fram det bästa erbjudandet baserat på dina ekonomiska förutsättningar. När den processen är klar får du de bästa erbjudanden presenterade.
Du kan sedan välja ut den bank och det erbjudande som passar dig bäst.

Tre olika kostnadsfria tjänster som Compricer erbjuder

 • Omförhandling av befintliga bolån
 • Hjälp att få ett lånelöfte inför ett bostadsköp – sök helst lånelöfte innan du börjar gå på visningar
 • Ansök om bolån – få erbjudanden från ledande banker

Snittkunden sparar 6000 kr per år via omförhandling enligt Compricer.se

Vad händer om jag tackar nej?

Du kan låta Compricer sköta hela processen med ansökningar till bankerna och ändå kan du tacka nej till dina erbjudanden utan problem eller kostnader. Ansökan är inte bindande på något sätt och det finns inga dolda avgifter. Du kan vara lugn och allt är 100 % gratis.

Hur kan tjänsten vara gratis?

Compricer tar ut provision av bankerna vid tecknande av lån. Därför är tjänsten gratis för dig som kund. Compricer behöver förhandla fram bra räntor och ge sina kunder bra service för att kunna tjäna sina pengar. Det är därför en bra deal för både dig och Compricer.
Den enda förloraren i slutändan är banken.

Vilka står bakom Compricer.se

Compricer ägs av Schibsted Media Group, som även äger Aftonbladet, blocket och svenska dagbladet.

Prova gärna tjänsten Compricer.se/bolån och få kostnadsfri hjälp med att pruta ner din bolåneränta. Du binder inte upp dig på något och kan alltid tacka nej till dina erbjudanden utan att något händer. Lycka till med ditt prutande önskar vi på Expowera.se.

Vårt omdöme om Compricer

Vi har själva provat att skicka in en ansökan trots att vi har en väldigt låg boränta på våra lån som vi själva prutat ner med många timmars arbete. Vi ville ändå prova ifall Compricer kunde pruta ner den ytterligare. Vi fick ett samtal från en väldigt trevlig och hjälpsam handläggare som tog våra uppgifter och ställde lite frågor som kunde hjälpa till i arbetet med att pruta mer våra räntor hos bankerna. Bankerna kan exempelvis ge en bättre ränta ifall du flyttar med sparpengar till den nya banken.

Dagen efter fick jag åter igen ett samtal från Compricer som kunde ge mig en lite bättre deal och påpekade att den räntan jag hade var mycket bra. Dock valde jag att stanna kvar hos min befintliga bank då skillnaden var i princip densamma.

Slutsats

Slutsatsen är att vi själva hade kunnat undvika att lägga ner all tid på att pruta och ringa runt till olika banker ifall vi istället hade använt Compricer direkt.
Något negativt kring tjänsten lyckas vi inte hitta och vi var mycket nöjda med hur ärendet hanterades. Använd gärna kommentarsfältet under om ni har någon annan åsikt.

 • Compricer samarbetar endast med seriösa banker och kreditinstitut på marknaden. Du kommer inte få erbjudanden från oseriösa aktörer.
 • Trevlig personal och snabba ansökningar som behandlas inom 24 timmar.
 • Tidssparande
 • Du slipper ta i den jobbiga biten med att pruta själv
 • De försöker inte sälja på några extratjänster och accepterar ifall du vill tacka nej.
 • De meddelar direkt ifall de inte kan hjälpa dig pruta räntan från din nuvarande nivå.
 • Enbart 1 st kreditupplysning görs.

Som vi nämnde tidigare...

Avanzas logga

Gratis courtage för konton med upp till 50.000 kr

Ny svensk utmanare till Avanza & Nordnet. Erbjuder ISK & 0 kr i courtage på all aktiehandel fram till 2025

Courtage är avgiften för aktiehandel.

Lämna en kommentar