Mobilabonnemang

I ett företagsabonnemang ingår samtal, sms/mms och surf. Operatörerna har många olika abonnemang för att du ska kunna hitta det som passar dig och ditt företag så bra som möjligt. Men tänk på att jämföra abonnemangen så du hittar rätt på en gång, att ångra ett företagsabonnemang kan många gånger vara svårt.

Foto av författare
Skribent: Bo Lilja
Uppdaterades:

Få koll på företagets mobilkostnader med ett företagsabonnemang

Eftersom många företag använder mobilen mycket i det dagliga arbete är ett företagsabonnemang bra att införskaffa. Det gör det även lättare att få koll på företagets faktiska mobilkostnader. Flera operatörer erbjuder företagsabonnemang, för att hitta det som är bäst bör du jämföra dem med varandra.

Vilket mobilabonnemang som behövs beror på vad som passar företaget bäst. Om verksamheten innebär en hel del telefonsamtal behöver abonnemanget kanske erbjuda fria samtal. Används exempelvis många appar som drar mycket data så krävs en stor datamängd.

Idag kommer dock de flesta mobilabonnemang med fria samtal och sms. Det innebär att det främsta fokus bör ligga på datamängden.

Mobilabonnemang finns med alltifrån 0,5 GB surf till fri surf för att passa så många som möjligt. Hos de flesta operatörer innebär dock fri surf cirka 100 GB och inte en obegränsad mängd data. 100 GB anses dock som en så stor mängd data att ingen kommer komma upp i den nivån på en månad.

Hur mycket data du behöver beror helt enkelt på vad du använder mobilen till. 

1 GB data räcker till:

Lyssna på musik i cirka 14 timmar och 30 minuter.

Titta på film i cirka 1 timme.

Titta på film i HD i cirka 20 minuter.

Tips! Jämför operatörens mobilabonnemang utefter dina kriterier för att hitta det som passar dig. 

Teckna mobilabonnemang och få billigare mobiltelefon

I samband med abonnemangsköpet är det många som köper nya mobiltelefoner. Många gånger kan det vara fördelaktigt. Operatörerna kan nämligen erbjuda mobilerna till ett billigare pris om man samtidigt tecknar ett abonnemang.

Men det är inte alltid fördelaktigt. Titta efter det som kallas ”minsta totalkostnaden”, vilket brukar stå på operatörens webbsida. När du har den kostnaden kan du räkna ut vad det kostat dig om du köpt abonnemanget och mobilen separat för att se vad som varit billigast. För företag som behöver köpa flera mobiler och teckna flera abonnemang kan det vara viktigt att hitta det billigaste alternativet. 

Mobilabonnemang kommer ofta med både bindningstid och uppsägningstid

Innan man tecknar ett abonnemang är det viktigt att veta vad man skriver under. En del abonnemang kommer utan både uppsägningstid och bindningstid, medan andra har båda delar. Bindningstiden får enligt lag vara 24 månader som längst. Uppsägningstiden får vara 1 månad som längst.

Att bryta bindningstiden är möjligt, men det kostar. Operatören kommer i sådan fall skicka hem en slutfaktura till dig med resterande månadskostnader. 

Går sällan att ångra mobilabonnemang för företag

Det går sällan att ångra ett mobilabonnemang för företag. Därför är det ännu viktigare att du ser till att teckna ett mobilabonnemang som passar företagets verksamhet. Den ångerrätt som finns gäller endast för privatpersoner. Däremot kan det vara bra att höra med operatören om du har rätt till öppet köp. Alternativt om du kan få en period att prova på abonnemanget. I sådana fall kan du lämna tillbaka mobilabonnemanget om du inte är nöjd.

Lämna en kommentar