Att skaffa och behålla sin ekonomiska stabilitet är en utmaning för både privatpersoner och företag. Kunskap inom ekonomi, juridik och företagande är avgörande för att fatta välgrundade beslut och maximera sina möjligheter till framgång. En viktig del av denna kunskap inkluderar förståelsen för olika finansiella produkter och lösningar som kan hjälpa till att optimera ekonomiska resurser.

Uppdaterades:

Det finns inget sms lån som beviljar alla, men vissa långivare har lägre krav än andra och godkänner och beviljar därför fler ansökningar. Hos vissa långivare kan du få lån utan UC trots betalningsanmärkningar, dålig ekonomi och dåligt kreditbetyg. Här kan du läsa mer om vilka typer av lån som oftast beviljas, vilka SMS-lån som godkänner de flesta, hur du går tillväga och annat du bör tänka på.

Låntagande är en viktig del av många människors ekonomiska liv. Vare sig det handlar om att köpa ett hem, finansiera en bil, eller hantera oväntade utgifter, kan lån spela en central roll. Men hur hittar man billiga lån, och vad bör man tänka på för att säkerställa att man får de mest förmånliga villkoren? Denna artikel syftar till att ge en grundläggande förståelse för billiga lån och hur man kan närma sig denna process.

Uppdaterades:

Här kan du läsa mer om hur det fungerar att låna pengar via en kontokredit och ifall det är ett bättre alternativ jämfört med ett snabblån.

Ränteavdraget innebär att 30 % av din årliga räntekostnad återbetalas som ett skatteavdrag. Någon ansökan behöver inte ske då alla underlag automatiskt presenteras på inkomstdeklarationen. 

Uppdaterades:

Vid analys av ett företags årsredovisning kan nyckeltalen EBIT, EBITA och EBITDA användas. Vilket som bör väljas beror främst på företagets verksamhet samt hur stora finansiella poster som företaget har. I denna guide beskrivs de olika nyckeltalen, hur de räknas ut samt när de används. 

Uppdaterades:

Innan du tar ett lån rekommenderas det alltid att du jämför olika lån och långivare med varandra. På så sätt kan du hitta ett lån med låg ränta vilket är att föredra. Det finns ett par långivare som erbjuder lån utan ränta. När det kommer till lån utan ränta finns det både för- och nackdelar som är bra att tänka på.

Uppdaterades:

Väldigt många hushåll i Sverige är dåliga på att pruta ner räntan på sina lån, vissa gör det men andra nöjer sig direkt med vad banken erbjuder. I slutändan är det du som låntagare som betalar för bankernas stora vinster. Det kan vara svårt att lyckas förhandla ner räntan på sina lån själv och det är sällan man lyckas bättre än proffsen på jämförelsesajten Compricer.se/bolån. Hemsidan hjälper dig enkelt och effektivt att jämföra banker och förhandla ner din ränta.

En fond är ungefär som en portfölj, och innehåller därmed värdepapper (t.ex. aktier och obligationer) - och tillsammans med många andra sparare kan du köpa en liten del av den här portföljen. Det finns flera olika typer av fonder, vilket vi går igenom längre ner i denna guide.

Uppdaterades:

Läs mer om vilka Bynk är och vad du ska tänka på innan du väljer att ansöka om ett privatlån.

Uppdaterades:

Det är idag möjligt att låna pengar som direkt sätts in på kontot inom en timme. En stor fördel är att du kan få pengarna utbetalade dag som natt. Det är ett lån som passar väl för dig som är i akut behov av att låna pengar.

Uppdaterades:

När du ansöker om ett lån måste långivaren ta en kreditupplysning på dig, för att bedöma din betalningsförmåga. Den som lånar ut pengar vill helt enkelt veta om du kommer kunna betala tillbaka de pengar du får låna. Det är inte bara för långivarens skull som kreditupplysningen görs, utan det är faktiskt lag på att det måste göras. Däremot behöver man inte använda sig av en kreditupplysning från UC.

Uppdaterades:

Kontantinsatsen motsvarar 15 % av köpeskillingen och kan inte finansieras med bolånet. Ett alternativ är därför att låna till kontantinsatsen. Det sker oftast via ett privatlån vilket har helt andra villkor än bolånet. 

Uppdaterades:

Den gemensamma nämnaren mellan de två olika brottstyperna penningtvätt och terrorismfinansiering är att förövarna i stor utsträckning använder de finansiella systemen för att uppnå sina mål och syften. Därför kan de också bekämpas med liknande metoder och behandlas i samma lagstiftning.

Uppdaterades:

Vad tjänar du? Var kommer dina pengar ifrån? Är du politiskt aktiv? Det är frågor som konsumenter ofta möter i sina kontakter med banken. Andra har stött på praktiska problem och blivit nekade när de vill öppna konton eller sätta in kontanter om de saknar svenska ID-handlingar eller inte kan redogöra för och belägga varifrån pengarna kommer.

Uppdaterades:

Investeringsbedrägerier har blivit allt vanligare. Bedragarna är ofta skickliga och har internationell anknytning. Inte sällan utförs bedrägerierna med hjälp av påkostade broschyrer, fantasifulla produktnamn, proffsiga webbplatser och påhittade resultat.

Uppdaterades:

Den som behöver hjälp med att bevaka sin rätt eller förvalta sin egendom kan få en god man eller förvaltare förordnad av tingsrätten. Den som har fått en förvaltare förordnad saknar egen rättslig handlingsförmåga medan den som har en god man har kvar sin rättsliga handlingsförmåga och har full förfoganderätt över sina bankkonton.

Uppdaterades:

Det finns inte något centralt register över enskilda personers försäkringar. Däremot är försäkringsbolagen skyldiga att kontrollera om deras kunder har avlidit och då meddela de efterlevande som hanterar personens dödsbo att personen varit försäkrad i bolaget. 

Uppdaterades:

Om den avlidnes skulder är större än tillgångarna kan inte skulderna betalas i sin helhet. Arvingarna ärver inte skulderna, utan skulder som inte kan betalas med tillgångar ur dödsboet måste avskrivas.